Joululahjavinkit lapsille 2021

Poimi tästä parhaat joululahjaideat 2021. Joulun toivotuimmat lahjat löydät Leikkien.fi verkkokaupasta. Olemme keränneet blogiimme parhaat lahjaideat ikäryhmittäin. Joulun suloisimmat lahjat vauvalle, touhukkaalle taaperolle, leikki-ikäiselle veijarille, viskari- ja eskari-ikäiselle, pienelle ja isolle koululaiselle sekä nuorisolle ja aikuisille, isovanhempia unohtamatta!

Löydät koko perheen joululahjat helposti samasta osoitteesta leikkien.fi! Jos asioit mieluummin myymälässä, on oikea osoite Sarankulmankatu 12, Tampere. Tervetuloa jouluostoksille palvelevaan lelukauppaan joulun alla pidennetyin aukioloajoin arkisin 9-18 ja lauantaisin 9-15. Myymälässä henkilökuntamme antaa mielellään vinkkejä sopivan tuotteen löytämiseksi.

Mutta miten sitten löytää sopiva lahja lapselle verkkokaupasta?

Ikäsuositukset helpottavat oikeanlaisen lelun ja pelin valinnassa. Lelun ikäsuositukset viittaavat ensisijaisesti tuotteen turvallisuuskriteereihin, sillä alle 3-vuotiaan oletetaan vielä tutkivan maailmaa ja leluja suullaan. Yli 3-vuotiaiden leluissa ikäsuositus viittaa puolestaan lapsen kehitysvaiheeseen. Hyvä lelu antaa lapselle mahdollisuuden kehittää niitä taitoja, joita lapsi parhaillaan luonnollisestikin opettelee. Liian yksinkertainen tai monimutkainen lelu tai peli turhauttaa, kun taas luontaiseen oppimisvaiheeseen sopiva lelu kiinnostaa ja innostaa lasta. Verkkokaupastamme löydät lelut ja pelit kätevästi ikäryhmittäin! Tähän listaukseen olemme poimineet henkilökuntamme suosikit joulun 2021 hittileluista ja -peleistä. Näiden vinkkien avulla voit vain onnistua! Löydä joulun toivotuimmat lahjat helposti!

Vauvan ensimmäinen joulu

Aivan pieni vauva nauttii erilaisista sylileikeistä, köröttelystä, lauluista ja loruista. Riimitykset ovat alku leikin ja kielen kehittymiselle. Leikkien Laululeikkipussi on ihana joululahjaidea pienelle vauvalle.

SmartMax Aistihelistimet

Tarttumislelut kehittävät tartuntaotetta. Vauvat myös mielellään tutkivat suullaan tartuntalelujen erilaisia pintoja ja materiaaleja. Esimerkiksi helistin auttaa lasta tartuntaotteen kehittymisessä ja syy-seuraussuhteen ymmärtämisessä. Ensimmäisten helistimien tulisi olla kevyitä ja hyvin tasapainossa pysyviä. SmartMax-sarjan Sounds & Senses aistihelistinsetti on täydellinen lahja vauvalle! Erilaiset äänet ja tarttumapinnat sekä hahmojen ilmeet tekevät aistihelistimistä monipuolisen lelun vauvalle! SmartMax Sounds & Senses on Vuoden lelu 2021 -voittaja Tanskassa.

Pehmolelut luovat vauvalle turvallisuutta. Ne auttavat vauvaa kohdistamaan katsettaan ja seuraamaan liikkuvaa esinettä, jota aikuinen pitää käsissään. Kauniiseen lahjapakkaukseen pakattu pehmoinen Kaloo Nukke on mitä ihanin lahja vauvalle. Pehmeä mollamaijamainen nukke soveltuu jopa ihan pienen vauvan kaveriksi, sillä siitä ei irtoa pieniä osia. Voit siis turvallisesti antaa lapsesi leikkiä hänen uuden, parhaan ystävänsä kanssa!

Taaperon suosikit

1-2 -vuotias taapero on vauhdikkaassa iässä ja monet uudet taidot karttuvat vauhdilla! Otetaan ensimmäisiä askeleita, tavaillaan ensimmäisiä sanoja ja tutkitaan maailmaa uteliaana! Taaperoikäinen lapsi on pieni ja ehtiväinen, joten lelujen turvallisuus on äärimmäisen tärkeää.

Janod Kylpykaverit

Janod Kylpykaverit on suloinen kylpylelusetti pienelle lapselle. Kylpyhetki on odotettu ja mieluisa hetki, kun mukana on neljä somaa eläinkaveria, jotka purskauttavat hauskasti vettä suustaan. Eläinaiheisia kylpylelusettejä löytyy kahta erilaista.

Eläinaihe on pienten lasten suosikki myös palapeleissä. Leikkien Palapeli eläimet on mieluisa lahja kaksi vuotta täyttäneelle lapselle. Ensipalapelisetti sisältää yhteensä kuusi palapeliä. 2, 3 ja 4 palaa sisältävät palapelit on hauska koota uudelleen ja uudelleen. Pieni lapsi nauttii toistosta.

SmartMax My First Vehicles - Ensimmäiset ajoneuvoni on monipuolinen lelu pienelle lapselle. Vuoden lelu -finalisti 2021 on loistava valinta lahjapakettiin taapero- ja leikki-ikäiselle lapselle. Kokoa magneettisista osista neljä erilaista kulkuneuvoa tai yhdistele osia luovasti. Leikin lomassa lapsen hienomotoriset taidot sekä hahmottamiskyky saavat harjoitusta.

Leikki-ikäisen lempparit

Leikki-ikäiselle, kolme vuotta täyttäneelle lapselle löytyy leluja ja pelejä laidasta laitaan. Laadukkaan ja useita leikkikertoja kestävän lelun valitseminen voi olla haastavaa, kun vaihtoehtoja on paljon. Tässä muutama vinkki leikki-ikäisille lapsille joululahjaksi.

Janod Magneettikirja eläimet

Magneettikirjat ovat vuodesta toiseen myydyimpien tuotteidemme listalla! Ei ihme, sillä monipuolinen magneettikirja on kiva ja kehittävä lelu/peli, joka innostaa niin leikki-ikäisiä kuin pieniä koululaisiakin. Yhdistele magneettisia osia malikorttien mukaan tai omaa luovuuttasi käyttäen. Janod Magneettikirja Hassut eläimet valittiin Vuoden lelu 2021 -kilpailussa kolmen finalistilelun joukkoon!

Oppi&ilo-sarjaan kuuluu laaja valikoima erilaisia puuhakirjoja. Oppi&ilo Taikamaalauskirjat ovat pienen lapsen mieleen! Maalaa kuva vedellä ja väri ilmestyy kirjan sivuille kuin taiottuna! Kuivuessaan värit haihtuvat ja kuvan voi maalata taas uudelleen. Taikamaalauskirjassa värit pysyvät viivojen sisäpuolella eikä sotkuakaan synny.

SmartGames Kolme pientä porsasta on hauska logiikkapeli leikki-ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille. Pelissä on 48 haastetta, joita voi ratkoa yhdessä vanhemman kanssa. Taitojen karttuessa peliä voi pelata ihan itsekseen ilman pelikaveriakin. Opettavainen peli on loistava joululahja, josta on iloa vuosiksi eteenpäin!

Viskareille ja eskareille

Lapsi kiinnostuu kirjaimista usein jo hyvissä ajoin ennen kouluikää. Oppi&ilo Magneettileikki Leikitään kirjaimilla on upea lahja ja mainio puuhapakkaus lukemaan ja kirjoittamaan opettelevalle lapselle! Muhkea pakkaus sisältää yli 150 magneettia ja 40 hauskaa kirjain- ja sanatehtävää.

SmartGames Smart Farmer

Pulmapelit ja logiikkahaasteet sopivat myös alle kouluikäisille lapsille. SmartGames Smart farmer on koko perheelle sopiva logiikkapeli. Pelin ideana on asettaa kolme aitaa pelilaudalle siten, että eri eläinlajien edustajat ovat omissa aitauksissaan. Yksinkertaisesta peli-ideasta huolimatta pelissä riittää haastetta kaikille yli 4-vuotiaille, jopa aikuisille!

Brio Builder -rakennussarja on huippusuosittu luovan rakentamisen sarja, jonka parissa ei aika käy pitkäksi. Laajasta srjasta löytyy setit niin aloittelevalle rakentajalle kuin todelliselle rakennusmestarille. Tämän joulun uutuus on BRIO Builder Vetomoottorisetti. Kaikki BRIO Builder -setit ovat keskenään yhteensopivia.

Kivaa ja kehittävää koululaisille


Plop Up! Fidget-noppapapeli

GraviTrax on uskomaton kuularata, jota voi laajentaa loputtomasti! Rakenna oma kuularatamaailmasi ja katso miten kuulat kiitävät pitkin rataa aina maaliin saakka! Alkuun päästäksesi tarvitset GraviTrax Starter Kitin, joka onkin monen koululaisen unelmien joululahja!

TikTokista tutut Pop-it fidget-lelut ovat vallanneet lelukaupat kuluneen vuoden aikana! Tämän joulun ehdoton hitti on Plop Up! Fidget-noppapeli, jota voit pelata yhdessä kaverin kanssa!

Kiikarit, mikroskooppi, teleskooppi sekä tiede- ja tutkimussetit ovat koululaisten mieleen. Kivat ja kehittävät tutkimussetit innostavat koululaisia luonnontieteiden pariin ja irti puhelimen näytöstä!

Neuvokkaalle nuorisolle

Pakohuone-elämyksiä on jo pitkään ollut tarjolla fyysisinä huoneina, mutta oletko tutustunut pakohuonelautapeleihin ja pakohuonepalapeleihin! Nämä jännittävät uutuuspelit ovat tämän joulun hitti nuorten ja aikuisten keskuudessa.

Leikkien Match Madness

Leikkien Match Madness on joulun suosituin perhepeli! Yksinkertaiset säännöt ja nopea pelitapa innostavat pelin ääreen myös perheen nuorison. Muodosta palikoistasi kortin kuvio ennen pelikavereitasi! Sääntöjen opetteluun ei mene aikaa vaan peliin pääsee käsiksi saman tien! Montako kierrosta pelataan tällä kertaa?

Happy Cube pulmakuutiot ovat hauskaa ja haastavaa ajankulua. Omasta nuoruudestamme 80- ja 90-luvuilta tutut pulmakuutiot koukuttavat nykynuorison samalla tavalla kuin meidät aikanaan! Muistatko sinä nämä älypelit? Kokoa kuudesta pehmopalasta kuutio tai yhdistele useammasta kuutiosta haastavampia rakennelmia. Tutustu vaihtoehtoihin ja kerää koko sarja!

Aivojumppaa aikuisille

Lelukaupastamme löydät loistavat lahjat myös aikuisille!

SmartGames IQ Puzzler PRO XXL

SmartGames logiikkapelejä suosittelemme kaikenikäisille, myös aikuisille. Pulmapähkinöitä on mukava ratkoa yksin tai yhdessä. Kuinka pitkälle oma päättelykyky riittää! Tämän joulun suosikki on upea SmartGames Dia

mond Quest.

Saman sarjan jättikokoinen SmartGames IQ Puzzler PRO on näyttävä pulmapeli ja todellinen katseenvangitsija, vaikka olohuoneen pöydällä! Peli sisältää 188 toinen toistaan haastavampaa tehtävää, joiden ratkaiseminen on loistavaa aivojumppaa.

Tämän joulun uutuuspeleihin kuuluvat Crime Scene -rikospaikkapelit! Pakohuonepelien suosion siivittämänä tämä uusi genre on kerännyt jo paljon kiinnostusta peliharrastajien parissa. K18-ikäsuosituksella merkityt pelit tarjoavat jännitystä ja kylmiä väreitä! Murhamysteereitä voi ratkaista kerralla 2-4 pelaajaa. Sarjan suosikki on pääkaupunkiimme sijoittuva murhamysteeri TacTic Crime Scene Helsinki.

Isovanhempia unohtamatta!

Suvun vanhimmille löytyy niin ikään mukavia lahjoja lelukauppamme valikoimasta!

Janod Jättipalapeli maailmankartta

Palapelien suosio on edelleen huipussaan! Palapelin kokoaminen on paitsi mukavaa myös hyödyllistä ajankulua. Palapelit pitävät mielen virkeänä ja vetreänä. Parhaimmillaan palapelit myös yhdistävät eri sukupolvia. Palapelien kokoaminen on mielekästä tekemistä isovanhempien sekä lastenlasten mielestä. 300-1000 palan palapelistä voi riittää tekemistä useammaksi illaksi. Tutustu palapeleihin.

Myös logiikkapelit pitävät mielen virkeänä. SmartGames logiikkapeli on mukava vaihtoehto ristikolle tai sudokulle. Valikoimissamme on monta hyvää vaihtoehtoa myös varttuneemmalle väelle.

Leikkien Aikalaatikko on myös oiva vaihtoehto isovanhempien lahjapakettiin. Aikalaatikko pitää sisällään 96 tekemiskorttia. Aikalaatikko voi olla isovanhempien ja lastenlasten yhteinen juttu: Aikalaatikosta nostetaan kortti ja taas löytyy hauskaa yhteistä tekemistä! Aikalaatikon kortteihin kirjoitetaan pieni muisto mitä tehtiin, milloin ja kenen kanssa. Lopulta Aikalaatikosta muodostuu yhteisten muistojen laatikko. Näihin muistoihin on aina ilo palata!

Toivottavasti löysit lahjavinkkien joukosta itsellesi sopivia ideoita! Jos lahjan hankkiminen jäi vielä mietityttämään, voit aina valita lahjakortin. Lahjakortti opettavaiseen lelukauppaan on aina mieluisa lahja!

Tuoteryhmät

Omat tiedot

Ostoskorisi on tyhjä

Omat tiedot

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit